diumenge, 13 de gener del 2008

CÓRRER PER LA SERRA DE CARDÓ


Aquest 27 de gener Ultratrail Raskera-Tortosa, foto gener 2007


La Serralada de Cardó situada a les comarques de la Ribera d'Ebre i Baix Ebre forma part de la serralada prelitoral catalana. Són unes muntanyes desconegudes degut al seu accés complicat.

Us proposo un recorregut que passa per indrets molt poc accessibles on sovint hi ha dificultats per seguir els senders molt poc marcats.

L'inici es troba a la carretera del balneari TV-30211 al km. 5,200 m. Aprox.. Comencem a córrer per un sender que s'enfila bastant empinat per dins d'un bosc, passem per l'estret de les Llacunes i Mas de Garrupo, cruïlla de senders, agafem a la dreta per un sender molt poc marcat fins al Cim de les Picossies 800m. Ampli panorama. El descens passa per l'impressionant Coll de la Barca per anar a buscar el Portell de Cosp per on ens porti el nas. A partir del portell tenim un sender ben marcat fins la carretera aprop del balneari. Al balneari girem i pugem pel camí del Coll del Murtero. A mig recorregut girem a l'esquerra i agafem el sender que ens situarà al punt més alt de la Ribera d'Ebre. Des del cim de La Creu de Santos, 941m. hi ha unes excel·lents vistes. Tornem enrere i de seguida trobem el desviament a la dreta que ens portarà aprop del Portell de Cardó i descendirem pel baixador del Cirerer del Gerro direcció la Font del Teix per un sender complicat de córrer. Passem pel costat del refugi de la Font del Teix i tot baixant podem apreciar els magnífics teixos fins la bassa de Cosp. Girem a l'esquerra i enfilem el sender dels cospos on a estones has de pujar a quatre grapes fins arribar a un coll. Finalment anem a buscar per l'obaga de les Llacunes el mas de Garrupo un altre cop i baixem fins la carretera.

Total uns 18 km. Amb 1360 m. de desnivell per corriols complicats de trobar i de córrer.

Temps: 2h31'36'' 141bpm(165) dissabte 12 de gener

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Roger diu:
Ei joan quina enveja!
Jo corrent fent series per les escalinates d montjuic (intentant classificar les molecules d'oxigen de les de CO2, nitroderivats i polucio en general per poder respirar), els turistes cantan-me la canço de roki, i desorientat per la fauna tan extensa que hi ha...jejej que al final el resultat de l'entrenament és penós.
Sembla molt maca la ruta proposada...algun dia me l'ensenyes... i ens veiem a tu i tota la penya d curtits ebrencs a la Ultratrail Raskera-Tortosa(esta vegada sense ressaca)
Salut!

Anònim ha dit...

Joan!!
Xec ja vec que no pareu de curti-vos per tots los costats!! Esperava en candeletes, la ultratrail raskera-tortosa, però no podré ser-hi xec! cagon l'ou!!!
Espero que us molt vagi bé i que xalesseu molt!

Roger, encara mos em de trobar algun dia per entrenar! Haver si passat exàmens...

salutacions família!

Paco Murall ha dit...

koanitu, vindras uké? pensa que si et kedes al dinar t'has d'apuntar als comentaris del bloc de trailuec, o me trukes (pako)si pot ser abans de dijous