dijous, 24 de gener del 2008

CURTIMENT BIKER PEL MONTSANT


Últimament dediquem molts esforços a conèixer profundament la Serra del Montsant. Aquesta vegada l'objectiu es voltar tota la serra sense pujar a d'alt de la Serra Major. El circuït és llarg 63 km molts de sender i dur 1700 m. de desnivell. Sovint podem contemplar elevades cingleres, monòlits de formes espectaculars, congostos profunds i moltes coves.

Fem el mateix recorregut detallat al escrit del divendres 14 de desembre, Integral al Montsant fins Albarca. Aquesta vegada no pugem a la Serra Major perquè es tracta de voltar la serra, és per això que agafem un camí a la dreta en direcció a les Ermites de Santa Magdalena i Sant Antoni d'Ulldemolins. Seguim el GR-65-5 sempre resseguint el riu Montsant. Deixem el GR a la dreta per sender ciclable i en perfecte estat per un continuo puja i baixa per tal d'anar superant obstacles. El tram es fa llarguíssim per culpa d'unes escales arribant al Embassament de Margalef. Agafem la carretera fins al poble de Margalef on parem a menjar i agafar forces al restaurant La Piscina. Reiniciem encara per carretera fins a la Bisbal de Falset. Al poble girem a l'esquerra i afrontem una pujada de uns 3 km en direcció Punta de l'Ereta (hi han indicadors)fins un coll, passem per una gran bassa d'incendis i finalment una baixada empicada fins a Cabacès.

Aquesta volta l'hem fet el Roger Margalef, Xavi Descarrega, Xavi Espelta i Joan Farnós amb 6 hores i 20 minuts amb parada a dinar i dos parades a arreglar punxades incloses.