dijous, 20 d’agost del 2009

Cresta Espadas-Posets



Cresta de Espadas des del Diente Royo (3.010m)


Una de les crestes més clàssiques del Pirineus, és la de Espadas que culmina al cim del Posets (3375m.) el segon pic més alt de la serralada. És per això, i per la poca dificultat que té, que és una de les més concorregudes per no dir la que més. És una cresta per a disfrutar sense patir gaire, té els seus trams aeris i algun pas aïllat de II o el famós pas a cavall o del funambulista. A part, si tens ganes de fer uns quants 3mils, et va de “perles” perquè en una jornada en pots encadenar fins a vuit. Va bé fer una aproximació al ben condicionat refugi d’Angel Orús (2100m. aprox. 1h.). I així ho vam fer amb el David O’callaghan amb qui encara no havia compartit cap ascensió pirenaica. Ell que creia que anava amb un bon guia, ràpidament se’n va desdir, quan a l’endemà quan ens voliem dirigir directament al Diente Royo vam tenir certes confusions i vam perdre gairebé una hora. Una recomanació per qui vulgui fer la cresta: el famós llibre del Capdevila fa la cresta des del Coll d’Eriste, però us estalviareu temps i dificultat si aneu directament al Diente Royo. Per fer això no heu de vorejar el Llac de Llardaneta sinó que s’ha de pujar per la seva dreta.
Un cop assolit el primer cim Diente Royo 3.010m-3h30m. es pot contemplar tota la bonica i llarga cresta fins al Posets. El segueixen el Pavots (3.124m), si et desplaces a la dreta la Tuca Forau de la Neu (3.079m), tornant a la cresta Las Espadas (3.332m), Tuca de Llardaneta(3.311m), Tuqueta Roya (3.273m) i el Posets (3.375m – 6h10m.) . De baixada per la Canal Fonda (ruta normal del Posets) s’arriba al Coll de la Diente de Llardana on vaig deixar la motxilla per fer l’últim 3mil de la jornada el Diente de Llardana (3.094m). Hi ha un tram que de baixada és delicat i s’ha d’anar "al loro!!". Del coll cap al refugi un altre cop.
Total fins al Refugi: 8h 45m. + 1h. fins al cotxe. Teniu les fotos al Picasa: http://picasaweb.google.es/LluisSaladie/CrestaEspadasPosets#
Total 3mils: 7+1 (repetició del Posets)

Lluís

7 comentaris:

koanito ha dit...

Estic d'acord que és una cresta per disfrutar. Salutacions al David O'C que no es deixa veure gaire.
Quants 3000 portes? Aviat en tindràs més que jo. Font-li canya
Salut i força companys

Lluís ha dit...

Joan, atrapat a tu ja ni m'ho proposo. En porto 57, però tu quants en portes, o no els has contat?
Apa salut!!

Tresmils duna takada ha dit...

En porto 161 tresmils i 36 repeticions (5 Aneto, 5 Mont Perdut, 6 Posets,...)
Al setembre fotre una "takada" per enllestir bastant la puta llista de tresmils que porto 20 anys fent-la. Ah! la mitad els he fet en solitari.

roger ha dit...

al setembre no hem d'anar al cervino u ke???

No cap ha dit...

Lo cap d'expedició està de baixa i sense cap cada menmbre va on li dóna la gana...com sempre

no va de broma ha dit...

au va espavilet, si no vols tenir problemes amb lo cobretti!

la cosa nostra ha dit...

La cosa és més complicada del que sembla. Abans de tenir problemes amb mi hauries de demanar explicacions a altres membres...