dissabte, 15 d’agost del 2009

Cresta del 15 gendarmes


Gendarme del Alba 3054 m

Es tracta de la prestigiosa i famosa cresta occidental del Alba, una gran clàssica del Massís de la Maladeta i dels Pirineus. La cresta és llarga, aèria i exigent físicament on durant més del 95% del recorregut has de progressar mantenint les mans agafades a la roca i sovint et veus obligat a fer moviments atlètics per superar aquests impressionants gendarmes de roca. Dificultat IV+, +1 km.
L’aproximació és per la Vall de Cregüeña des del Puente de Cregüeña 1450m. on un sender guanya alçada per la ribera dreta del riu Cregüeña entre mig d’un bosc de coníferes i salts d’aigua fins al Ibonet de Cregüeña 2500m. 1h46’. Busquem un acollidor vivac ben pla i amb gespa i passem la nit sota milers d’estels.
Un bon esmorzar i encarem cap a la Brecha del Alba 2640m. on comença la cresta. A la cresta traiem la corda un cop per fer un ràpel i dos cops per superar un parell de ressalts. Cap al final assolim el Gendarme de l’Alba 3054m. primer tresmil de la jornada i desprès el Pico del Alba 3107 m. 4h15’. Al cim tenim una mitja horeta de glòria tot contemplant els colossos pirinencs: Posets, Perdiguero,... Iniciem el descens seguint la cresta SE bastant picada fins un ràpel de 30 metres que et deixa, cap al nord, al coll inferior del Alba 3023m. i ens dirigim per una penosa tartera sense sender definit fins al vivac 1h49’. Del vivac al Puente de Cregüeña 1h2’. Desnivell positiu 1700 m.
Per acabar un bany criogènic a les glacials aigües del Riu Esera.
Fotos jb fotos jf
by Joan

3 comentaris:

Luigi ha dit...

Ostia neeeeens, quina cresta més espectacular!! Aquí hi havia "bacalao", molt aèria. Si les fotos de la cresta ja són espectaculars, fer-la ha de tenir tela i a més a pelo que vau anar quasi tot lo rato. Una més per contar i lo Benaiges 2 3mils més a la saca.Llàstima que jo aquests ja els tinc, jejeje....

roger ha dit...

ooooohhh vivac sota les estrelles! ja ho sou una mica manetes!
Bonica cresta, almenys vista des de lluny, gracies per la ingfo!

Calixto ha dit...

la pregunta es: hi va haver molt de carinyo sota les estrelles? o nomès sexe!