dimecres, 20 de maig del 2009

Serra del Cadí. Canal Amagada, AD+ 350 m


Aquest hivern hem tingut poca activitat alpina per culpa del risc d'allaus, fronts atlàntics i llevantades, i la nostra disponibilitat. Així doncs, acordem lo Jotabe, lo Desca i jo d'anar a fer una canal típica a la nostra estimada Serra del Cadí ja que el perill d'allaus desaconsella atacar objectius de més alçada carregadíssims de neu amb risc marcat d'allau de fusió a partir de migdia.
Arribem al pintoresc poblet d'Estana, 1483 m. Sopem a Cal Basté i saludem al Lluís i família. També coincidim amb el Jessed Hernàndez natural d'Estana i la Corinne Favre. Lo Lluís és tota una institució a Estana: alcalde vitalici, ramader, rescatador, conseller, etc. Dormim al refugi galliner de la seva propietat.
Matinem bastant, preparem la motxila i des del pàrquing situat a 1 km passat el poble iniciem l'aproximació guanyant alçada entremig de bosc de pins i avets passant per Prat de Cadí 1820 m. Continuem seguint el PR per bosc i tarteres fins arribar molt a prop de l'entrada de la canal on comencen les primeres rampes nevades. Al arribar a peu de la vistosa canal de l'Ordiguer anem a la dreta per rampes de 45-50º i en diagonal va apareixent esta canal realment amagada amb algun tram pelat de neu fins a trobar un forat on hi ha un espectacular ràpel a travès d'ell, però optem per fer la variant directa per un mixt assequible per empalmar desprès d'un flanqueix amb el terç final de la canal Sàbat 45-50º. Acabem la canal sortint per una rampa acornisada de 55º per continuar caminant 5' fins al cim del Puig del Quer 2546 m. 2h d'ascensió+20' al cim. Efectuem el descens per la canal del Cristall, el inici fa una mica de respecte 50º i 300 m de corredor empinat però de seguida per algo d'inclinació 40º i podem baixar de cara. Descens 2h10'.
Total 6h 20', 1085 m de desnivell+, dificultat: AD+ 45º-55º
No ha fet falta utilitzar les cordes i la resta de material.
Dia calorós i algo ennuvolat.
Corredor amb ambient sense gaire dificultats que ens ofereix vistes esplèndides de la cara nord de la Serra del Cadí.
by Joan

2 comentaris:

joaquim ha dit...

quin goig de fotos. de veritat que llegir el que feu és molt entretingut, i amb el complement de les fotos sembla que ho disfrutem casi tant com si hi anessim. Tot i que a mi les altures em fan molt respecte, les fotos que feu són impressionants. Molt bé, companys. Fins diumenge. Salut a tots.

roger ha dit...

si xaleu paios!
Curtiment sobre sota zero!