dilluns, 23 de juny del 2008

XII TRAVESSIA NOCTURNA FREDES-PAÜLS GR7


Segons el reglament es tracta d’una marxa de resistència en que només poden participar excursionistes avesats a llargs recorreguts i coneixedors de les situacions adverses amb què es poden trobar. No és una prova competitiva però es reconeix els temps emprat en realitzar-la.

El recorregut s’inicia a Fredes 1090m. i ressegueix el GR7 fins a Paüls 300m. recorrent una distància total de 48,5 km amb un desnivell +1600m/-2400m. per us paisatges espectaculars típics del Port on sovint t’has d’orientar per tal de no perdre’t.

ABANS DE LA TRAVESSIA

Lo Fitxa, jesusenc, m’anima a participar a la travessa amb l’objectiu de baixar de les 6 hores. Com què no he participat mai en una marxa d’aquest tipus em costa decidim i quasi em quedo sense dorsal. Hi ha 572 inscrits. Espectacular participació. Al final lo Toni Arbones i jo ens podem inscriure “a l’últim minut de la prorroga”.

Arriba el dia i el Toni i jo gaudim de l’hospitalitat del Fitxa convidant-nos a dinar i també ens soluciona el trasllat a Fredes. Gràcies company. Arribem a Fredes amb el temps just de canviar-nos i agafar dorsal. Saludem als canareus, trailuecs i coneguts.

TRAVESSIA

Arribem a la sortida en el precís instant que comencen a córrer. Intueixo que hi ha bastant nivell per què la penya va molt forta per ser que s’ha de córrer tantes hores. Lo Fitxa ha sortit com un coet i m’he d’esforçar per perseguir-lo. Mentrestant els que van a disputar porten un ritme superior i desapareixen ràpidament excepte Lo Puça que ens avança sobre el Km1 aprox. Quedem un grup de 7 o 8 corredors on hi ha Lo Javi Jesusenc i Lo Toni entre d’altres. A l’alçada de Casetes Velles nos quedem sols Lo Fitxa i jo, inseparables, perdem l’estela del grup. A partir de la pujada a Pallers som un grup de 4 fins a les Rases del Maraco on ens tornem a quedar sols fins al final. Lo XaviSolé que forma part del grup es queda algo endarrerit per culpa de l’ultraentreno a que s’està sometent estos dies. Es fa de nit i la ment i les cames comencen a estar fatigades i Lo Fitxa passa per algun moment crític que supera a base de coratge. Descendim cap a Paüls amb bastant dolor de cames i peus. Per fi veiem el poble, això ens dóna ales i imprimim un ritme diabòlic, no hi ha dolor. I amb molta fatiga i alegria arribem 10ens classificats amb 5h33’ OBJECTIU COMPLERT. Per altra banda Lo Toni ha sigut, al menys dels primers classificats, el que ha fet més km pel fet de perdre’s varies vegades. Al final 5è classificat 5h18’ Enhorabona.

CONCLUSIÓ

Gran experiència que he tingut el privilegi de compartir i disfrutar amb els amics i companys que formen part d’aquest mon. Agrair al Mauro la capacitat que te de solucionar problemillas als despistats. Menció especial a Pako que des del seu punt estratègic de Clotes intueixo que estava preparant una festa amb els menys competidors dels participants.. Felicitar a l’Adolf Aguiló que ha arribat primer amb un temps de Crac 4h33’ Una hora menys que nosaltres. L’organització com sempre molt bé. Una festa. Fotos

by Joan

VERSIÓ TONI

En la vida de tot corredor, les il·lusions per afrontar nous reptes ens donen un altre ale. Abans de començar, elucubrem estratègies, sobre si el cos aguantarà, o quins ritmes hem de seguir...en el meu cas, i crec que en el del Joan, seguim "sempre endavant",això fa que continuem acumulant kilòmetres i sensacions. Estem en una etapa de patiment continuo. No se exactament perquè però el cos ens ho demana...cadascun dels que participa a la travessa, te els seus propis objectius, el " fitxa o fitxeta", el nostre contacte Jesusenc, i el seu equip de sabis,i un gran nombre de jesusencs (que tant be ens han afillat),s´han marcat el repte de la travessa com a objectiu prioritari, per conèixer el territori ,proclamant així l´amor per aquest entorn. Trapitjem el nostre país perquè el volem conèixer i així estimar-lo i estar-ne orgullosos.
Tan com en pot estar la UEC de Tortosa per fer,de la travessa una referència, i emportar-nos un millor souvenir dels ports.

Estadístiques, classificacions i més fotos

By Toni Arbones

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Joan! I que guapa la crònica, important decisió (ni que sigui al últim minut de la prórroga!) la de participar a la nocturna o ultratrail del sud! Esteu fortissims!

Cada any, per estes feches, em foto cops de cap a la paret per no haver fet els deures quan calia.. i com a conseqüència, no poder participar en la travessia!

De la crònica em quedo amb una frase del Toni: "Trapitjem el nostre país perquè el volem conèixer i així estimar-lo i estar-ne orgullosos"

salut i fins aviat germans ilercavons

Anònim ha dit...

molt be companys la experiencia es un grau molt important i saberla expresar com valtros enca mes felicitatas par les croniques