dimarts, 1 d’abril del 2008

Esquí(de muntanya no!) a Cerler. Fi de temporada

El passat diumenge dia 30-03-08 vam quedar per posar fi a una temporada d'esquí a la vall de benasque ja que les condicions climatólogiques i l'estat de les pistes la feien molt recomanable. Així doncs després d'unes nevades intermitents durant 2 semanes als pirineus i de temperatures baixes a totes les cotes, vam decidir aventruan's a una esquiada que en altres condicions no haguessim fet.
Pablo, Pedro, Lorena i Roger(ilercavó) ens vam plantar a Cerler a les 10.10 del matí. A les 10.30 comensem a esquiar a la cota 2000 amb una T=4 ºC(es va mantenir durant el dia) i amb una presencia dubtosa de núvols(que van portar algo de neu) i que dificultaven la visibilitat a cotes altes.
La neu doncs era molt pesada(humida) amb gruixos de 30 a 150 cm i vam optar per esquiar a cotes altes durant tot el dia per evitar lesions i caigudes inoportunes(servidor es va fotre una ostia considerable en un tram aparentment fàcil degut al estat de la neu). Tot i la millor qualitat de la neu a partir de 2200 m, la visibilitat era molt limitada i fins i tot feia perdre la noció d'equilibri quan estaves parat al veure't envoltat de blanc i no tenir absolutament cap referéncia.
El nivell dels esquiadors era acceptable i vam decidir fer l'itinerari black en busca de la millor neu i evitant les massificacions. Vam fer quasi be totes les negres disponibles amb molt poca visibilitat i amb neu bastant pesada(experiencia nova) que et feia rendir al màxim a nivell físic i psíquic.
A les 12.30 vam parar a dinar, quan jo ja feia mitja hora que descansava recuperant-me de la caiguda. Vam seguir esquiant fins les 16 h per tota l'estació, baixant fins a Ampriu en 2 ocasions, i tornant a Cerler amb el telecadires per evitar la baixada de 500 m de desnivell que ens separava i en que la neu ens va fer desistir(tot i que la majoria la baixaven).
Acumulant doncs varios kilòmetres de baixada i esforç màxim que van fer d'aquesta esquiada una experiéncia molt positiva. Espero l'any que be introduïm en l'esquí de muntanya i cercar noves sencacions que segurament maproparan més a la muntanya.
les fotos a http://picasaweb.google.com/ilercavojoan/EsquiadaCerler300308
DADES D'INTERES:
Preu Forfait 1 dia(amb carnet jove): 33 e
Climatologia,estat de la neu i perill d'allaus: http://www.meteocat.com/marcs/marc_prediccio.html http://www.barrabes.com/eltiempo/portada.asp (cal registrar-se)
By Roger

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Roger vaya entrenos et pegues bandido!! molt bé! A mi això d'skiar també m'agrada,haver si pel pròxim hivern (si es que hi ha hivern), los riberencs montem una escapa-curtida per skiar, no?? Pot estar bé!

salut germans ilercavons!

Anònim ha dit...

Oi tant!
Com estas de disponibilitat x bcn?Podriem aprofitar ara que s'allarga el dia per fotre'ns un bon entreno per collserola!
Que t'en sembla?
Au salut extrems!