dissabte, 6 de novembre del 2010

Btt i natura


Nois i noies! sabeu que perilla el que poguem disfrutar de la muntanya amb btt si opinions sobre l'ús de la bicicleta a la natura de la revista vèrtex s'imposen. Em de reaccionar per que sinó ens convertirem en furtius. A petició de l'amic Mariano de Balaguer he enviat aquest correu a la FEEC:
He llegit l'article d'opinió "l'ús de les bicicletes a la natura valenciana" del Vèrtex núm. 232 i m'ha indignat.
Em considero un excursionista de base on poc a poc he anat introduint altres maneres de gaudir de la muntanya: escalada clàssica, alpinisme, bicicleta de muntanya, curses de muntanya, raids,... A la muntanya, com en tots els aspectes de la vida, hi ha moltes filosofies i ningú pot pretendre que solament la pogui gaudir el excursionista i a una velocitat determinada, això és egoisme o complexe! Els que estimem les muntanyes i les respectem sabem que la conservació dels senders i de l'entorn no depèn de si vas en una btt, vas a escalar, camines o corres, depèn del civisme de cadascú. Sóc el primer de no passar per algun lloc determinat si hi ha un niu d'Àliga cuabarrada o de frenar amb suavitat amb la btt en un punt sensible per exemple...
Els centres exursionistes, els clubs esportius de muntanya i les penyes ciclistes estem, al menys al meu entorn i els que conec, en total sintonia per conservar i obrir noves rutes i tots les gaudim guardant el màxim respecte.
Salut i muntanya per tots!!
by Joan

4 comentaris:

David O'ca ha dit...

Molt ben dit, el meu suport també

Lluís ha dit...

Més bé no es pot explicar. Comparteixo la teva visió, fa anys que practico activitats a la muntanya i alhora en sóc el primer defensor. Que regulin a les motos que m'hi he hagut d'encarar més de 4 vegades, quan destrossen antics camins de ferradura que ningú mai més arreglarà.

Un soldat preparat ha dit...

Alcel la veu q ens escoltin, però q no s'encanten q els fotrem la cara plena d manssss o de tacosde rodes a gassssssss

Biel ha dit...

Com a beteteru i amant de la muntanya en general, totalment d'acord amb tú koanito. Salut,....i muntanya!