dimarts, 1 de desembre del 2009

Racó de la Dòvia. Serra de Llaveria


L’espai d’interès natural de la serra de Llaveria inclou un conjunt muntanyós calcari situat a la part central del prelitoral tarragoní. La seva situació a tocar de les zones més poc poblades i inaccessibles de les comarques del Baix Camp, el Priorat i la Ribera d’Ebre l’han convertit en un indret poc freqüentat i relativament oblidat malgrat els seus espectaculars relleus i orografia.
Quedo amb lo Xavi Espelta a Vandellòs davant de casa seva. L’aproximació a Pratdip la fem amb la bicicleta de muntanya direcció al poble de Remullà, petit poble deshabitat i pintoresc, fins al Coll Roig. Des d’aquí rodem per carretera passant pel Santuari de Santa Marina arribant en poc temps a Pratdip. Amaguem les bicis en un lloc secret a les rodalies del poble i ens posem les sabatilles de córrer que hem carregat en una petita motxilla que portem. Així doncs, iniciem el recorregut skyrun per una pista cimentada PR-C-96 i penetrem més endavant per un matollar per senda fins trobar una cresta rocallosa guanyant altitud per grimpada fàcil per trams bastant aèris, la Cresta de la Seda. De seguida arribem al Mont-Redon 859m cim arrodonit amb una vista espectacular. Desprès baixem al nord-est en busca de la piràmide que sembla inaccessible del Cavall Bernat. Des de la base pugem primer per una canal inclinada i desprès cap a la dreta en una grimpadeta fàcil fins al cim 834m. Guapíssim. Retornem per la mateixa canal i ascendim en un moment a la Punta Fornells 861m, veïna del Mont-Redon. En aquest punt, comencem a girar la Dòvia en busca del Portell de la Dòvia passant per la Font del Ferro per continuar pel Camí de la Forestal sota mateix dels singles de la Brancana on hi ha vies d’escalada. Cap a l’altre vessant s’allarga l’imponent Cresta de la Seda i el morrot del Mont-Redon per on hem passat en l’anada i també podem observar perfectament el llarg i profund Racó de la Dòvia o l’Ordesa de Llaveria com diuen alguns. Mantenint l’alçada més o menys arribem al Racó de l’estudiant i des d’aquí un descens enpicat pels Solans fins Pratdip. Acabat el tram de córrer ens convertim en ciclistes i retornem pel mateix lloc de l’anada a Vandellòs amb la sensació de haver fet un gran entrenament per muntanya de forma plaentera .
Total: 22,2 km BTT, 2h13’RUN i 1360 metres de desnivell positiu.
By joan

1 comentari:

joaquim ha dit...

Sou genials, osti tu, ara el Xavi que s'ho coneix tot de Vandellòs i rodalies, anima al Joan, que aviat està animat, i vinga, gran entrenament amb centre a Pratdip, pujant per paratges extraordinaris, bon ambient, i bones vistes. Molt bona aventura. Per cert, aquesta ruta que comença a Pratdip, és asequible de fer , corrent / caminant, per gent normaleta ?? També suposo que n'hi hauran d'altres per la zona, oi?? Gràcies per la resposta. Salut, amics.