dimarts, 14 d’abril del 2009

Tintin i les 1000 escales


3a reunió

És divendres Sant, són les 8 del mati, plou i el cel està ennuvolat i tapadot... Ens trobem el Joan, el Benages i la Rut per anar als Port de Tortosa-Besseit a fer la via Tintin a les Moles que es troba a les Moles del Don. A mesura que ens apropem a la Terra Alta amb el cotxe el temps s’aclareix una mica i sembla que ens donarà treva. Des d’Horta agafem la pista que va cap a la Franqueta i aproximadament un kilòmetre després de passar el camí que porta a les Roques de Benet deixem el cotxe al pàrking que hi ha a mà dreta. Seguim per un camí que travessa el riu Estrets i continuem per un sender força escarpat que ens porta fins a la via. Els mestres comencen a treure cordes, cintes, i més cordes i més cintes ...anem preparadíssims, amb un munt de ferrots de totes mides i colors, que si tascons, que si bagues... El Benages tira davant amb dos cordes i ens va assegurant des de dalt, són 4 llargs, en total diria que uns 125 metres. El Joan va assegurant al Benages des de baix i jo, jo vaig pujant com puc. No obstant, la via és facileta i molt divertida. Ja des de dalt i penjats de la corda sembla que puguem tocar el cel, els voltors (o això semblen) ens acompanyen i, de tant aprop que volen, fins i tot els podríem sentir respirar! Des del cim seguim les fites cap a la dreta que ens porten a una canal on fem un ràpel curt que ens torna a apropar altra vegada al riu Estrets i cap al cotxe.

Fotos escalada

Dinem a Horta i després, per acabar de celebrar la passió del divendres Sant, decidim anar a fer la cursa de les 1000 escales a Flix. Mil escales, mil escales són moltes, però més ho són 2000, i és que la cursa consisteix en realitzar dos voltes a un circuit de 1000 escales pel nucli urbà de Flix. La cursa és molt explosiva i intensa en tot el seu recorregut, amb canvis de ritme que fan difícil poder recuperar-se, sobretot per cabretes acostumades a la muntanya. El recorregut molt ben trobat; entre carrerons i escales i tombs i pujades. Felicitats als organitzadors de la cursa. A més, ens acompanya molta gent, cridant i animant, entre ells l’Albert i el Jordi de Vandellòs que ens van buscant entre escales i carrerons i animant-nos en tot moment. En fi, una jornada complerta!

Info i fotos

Fotos Albert i Jordi

by Rut

4 comentaris:

koanito ha dit...

Gran jornada en molt bona companyia. Ho hem de repetir més sovint.
De la cursa de les sorprenents 1000 escales flixanques cal felicitar als organitzadors per l'acollida, l'ambient, el bon marcatge, el jalà sibarita al final, i tot en general en especial al Alex Estela.
Us recomano que l'any que vé us apunteu a fer aquesta cursa diferent en què haureu de posar al límit els vostres bessons...jeje

joaquim. ha dit...

Molt bé, ilercavons, sempre fent de l'esport una experiència fantàstica. Felicitats a tots. Hagués volgut venir a Flix, però no va ser possible. L'any que vé espero ser-hi. Bona crònica, Rut.

roger ha dit...

kina enveja per l'escalada!Suposo que vau posar el nom ilercavo/na ben alt a la cursa!
Valtros escalant de 3 en 3 i jo m'he ne d'anar sol a miravet a passar el mono...que mal repartit està el món!

jotabe ha dit...

Molt bé,xica ilercavona, una cronica encantadora i un dia molt maco fen esport complet, molt divertida la cursa i diferent, felicitats als organitzadors i a la gent q ens animava això fa el pais gran jejejejeje