dissabte, 7 de febrer del 2009

Ben Lomond

Ben Lomond (Gaelic: Beinn Laomainn), 974m, és una de les muntanyes de les Highlands d'Escòcia, a l'est del Llac Lomond i és el pic més al sud de la llista de Munros (llista de tots els pics de més de 910m).

Avui a Escòcia ens ha tocat un dia anormalment assolellat, després de metres i metres de neu arreu dels Highlands. Decidim doncs anar a uns dels pics que tenim més a prop.
Surtim a les 9:30 de Paisley i ens plantem en, aproximadament, una hora al pàrquing de l'inici del sender que ataca la cara sud del Ben Lomond. Dia esplèndid, assolellat amb una mica de vent al pic que ens llença la neu a la cara. vaig veient rastre de cascades de gel i molta, molta neu.

En 4 hores fem cim i anem al pub a fer una pinta de birra ben tirada.

Per als que us volgueu apuntar a l'aventura espero que us podeu anar fent una idea de com les gasten per aquí dalt.

Més fotos

Salut a tothom!

Xavi

(dedicat a la meva àvia de la que, sense voler, he après a sobreviure)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Espectaculà cara nord carregadeta de neu gelada ideal per practicar escalada amb gel...al sud encara que ens queixem de fred a la neu li costa molt fer el procés de transformació de neu amb neu dura apta per progressar o escalar...i els paisatges també són molt bonics molt diferent a les nostres terres.
Cuida't i espero coincidir ben aviat.
Salut i força

Anònim ha dit...

A 900 m ia esta neu??Impressionant txaic... jo mapunto a la ilercurtida pel nord..veste preparan k 1 semaneta al març la vindre a passar!
Salut també a tots els ascó-cesos!