dilluns, 20 d’octubre del 2008

Pics Astazou


A Ilercavònia no hi ha treva. I mentre la meteorologia ens ho permeti anirem fent-ne de les nostres. Aquesta setmana amb un temps que semblava l’estiu, en Jotabe i jo, vam anar a fer els Pics Astazou (Massís del Mont Perdut), un itinerari relativament ràpid i fàcil. El primer plantejament era dormir a la Vall de Pineta i l’endemà fer la jornada al més pur estil Capdevila. Però no va ser així. Li vam donar un toc romàntic a la sortida. El dimecres 15 vam aparcar al Parador del Mont Perdut (1300m-0h.00’) i desprès de superar la persistent i espectacular pujada al Balcó de Pineta (2500m.-2h 15’) vam fer nit al refugi de Tucarroya (2666m-3h 00’). Aquest refugi no guardat va ser el primer de tot el pirineu, fet el 1890 però remodelat el 1990. Està gestionat pel Club Alpí de Lourdes. Té una forma peculiar i està situat en una portella anomenada “Bretxa de Tucarroya” damunt mateix del Llac Gelat de Marboré. El lloc no et deixa indiferent, hi ha unes panoràmiques excepcionals de la nord del Mont Perdut i el Cilindre de Marboré. Vam assaborir la soledat i el fred de la nit a base de fogonet.

A l’endemà vam anar remuntant fins al Coll de Swan on vam deixar la motxilla per fer primer l’Astazou Oriental (3.071m) i després l’Astazou Occidental (3.012m). Des de d’aquest segon pic hi ha unes excepcionals vistes sobre el Circ de Gavarnie. I al seu damunt la Torre de Marboré, Casco, Bretxa Rolando i Taillon. Tot un espectacle.

L’anècdota de la jornada va ser que vaig perdre les ulleres de sol i per poder-les recuperar vaig haver de fer 3/4 d’hora extra. Amb final feliç això si. És per això que el descens es va allargar una mica més. En total la segona jornada vam fer 6 hores (600m desnivell positiu i 1850 de negatiu).

Ja en tenim dos més, però ens queda molt per recòrrer.Aquí moltes fotos


Lluís

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt guapa l'excursió alpina a bon ritme. La cordada Jotabe-Lluís també funciona, bé lo Jotabe funciona amb tothom.
Com porteu la llista de tresmils? Qui va davant? o esteu igualats.
Salut

Anònim ha dit...

ets un un redactor d primera linia felicitats Lluisss, pero com a rival jejejeje ja et passare estic darrere i pujant jojojo.

Anònim ha dit...

De tresmils ja en tinc 50 d'assolits. M'he d'espavilar que Jotabe me pega unes punyalades que no veiguis ( ja saps perquè t'ho dic, je). Però ara no és moment de retreure sinó d'unir esforços! Salut.

Lluís

Anònim ha dit...

Hola Jotabe! molt wapos aquets cims. Espero que puguis venir a la propera expedició, poc a poc aconseguirem coronar tots els tresmils! anims i preparat per els raids.