dimarts, 21 d’octubre del 2008

Duatló d'alta muntanya de Catalunya


Juanma in action

Per onzè any consecutiu ha tingut lloc a Queralbs aquesta tradicional i multitudinària duatló d'alta muntanya en un dia assolellat, temperatura agradable i sense les típiques plaques de neu a la baixada del cim. La participació, com cada any, ha sigut considerable: 741 inscrits, 598 acabats i 27 retirats.

La cursa

A la sortida situada a la plaça de Queralbs just hi cabíem tots els duatletes comprimits. Per sort, en el meu cas, el fet de fer bones classificacions en les altres duatlons del circuït m'ha donat dret a sortir davant de tot. Des de la plaça aparentava un dia gris i emboirat però un kilòmetre més amunt per damunt de la boira el dia era esplèndid. El primer tram: 11,3 km Btt 925 metres de desnivell, desprès d'un inici explosiu cadascú ha trobat el ritme que més l'interessava. Com sempre, he quedat entre dos grups pujant tot sol fins a Fontalba. Parcial 8è 52'40''. Faig la transició força bé i m'encaro el tram Run (15km). La pujada al cim la faig molt be, mano a mano amb lo Joan Domènec. Ens donem ànims. Bones sensacions. Passo pel cim del Puigmal 2912 m., 8è fent-li la goma, i baixant de seguida el perdo de vista. Ara toca baixar a Núria, al principi vaig fort per la zona tècnica molt humida però un parell de sustos em fan baixar el ritme. Aquí em passa com una moto lo Zapater. Aquest no deu tenir por, una bèstia. Passat el tram tècnic em passa també l'Eduard Barceló. Penso “aquest rai” i és que porta un ritme lleugerament superior. Per fi he arribat a Núria! Afronto el tram més psicològic pujant i baixant continus tobogans molt a prop de Josep Comelles i el francès Eric Laffite que per molt que m'esforci no els puc atrapar, pràcticament portem el mateix ritme. Llavors, a l'última rampa de 30 metres molt propet de la transició rellisco i em foto una hòstia al genoll monumental. Aaaaaahh!!! Quin dolor. Continuo grogui fins al final de la rampa i penso “no puc fallar ara” i accelero “instint asesino” fins a Fontalba. Parcial 13è 1h47'44''+1000 metres de desnivell. Faig la segona transició de manera discreta, com sempre. Pujo a la bici, al principi suau perquè tinc dolor però de seguida apreto, tinc a Laffite a tiro. El tio es passa en una corva i aprofito per adelantar-lo “ostres, aquest és de la meva categoria” Parcial 23è 16'14''. Finalment creuo la meta 10è class/1er vet amb 2h56'38'' aconseguint l'ambiciós objectiu de baixar de les 3 hores. Molt content.
Al acabar la cursa em dirigeixo de seguida a l'ambulància on em fan una primera cura de la ferida inciso-contusa bastant profunda al genoll. Em recomanen que vagi a l'hospital a que em posin punts però prefereixo disfrutar del pòdium de 1class veterans1 i 1er classificat veterans1 del circuit Salomon Xm-Duathlon series. Info i classificacions a Ocisport o triatló.org
Lo Jotabe que també a participat ha fet un temps de 4h11'57'' i és que s'ho a pres en plan sense patir amb reportatge fotogràfic inclòs. Fotos en cursa by Jotabe.

A Queralbs hem coincidit molts tarragonins: Ramon Barceló, Balanya, Xavi Solé, Juanfran Torres, Alexis González, los Trailrunningmasvirgili.com, ... amb qui he pogut comentar sensacions al acabar la cursa.
Vull donar les gràcies al Juanma (crònica al blog palstrencats), lo Carles, La Eva, Lo Cowboi, etc... per el bons moments abans, durant i desprès de la cursa. Moltes gràcies amics. També vull donar les gràcies al Jordi Riera (crònica al blog Anar-hi anant) per portam amb cotxe a fem una segona cura de la ferida de guerra.

Pel que fa a la lesió tinc una ferida inciso-contusa zona anterior del genoll, a nivell de l'espina tibial anterior. El tractament consisteix en repòs, antibiòtics+antiinflamatoris uns 7 dies. Ja m'anirà bé (o no) parar uns dies. De totes formes no em vull perdre la marxa Btt Ermitanyos del diumenge a Balaguer. Ja veurem.

by Joan

8 comentaris:

Anònim ha dit...

osti tu kuanito ets dels bons e!!!fua et fots una penetració al genoll i tu continuant tirant...aixo sen diu instint assesino i que tens els nivells d'adrenalina al maxim!
Felicitats per tot...
i a JotaBe que dirne...que es el sherpa number one!A la proxima cursa hi haurà un increment de participacio femenina per veure les anques peludetes del mes gran entre tots els grans!
Ilercavons som i serem!(haviam si sapunta alguna ilercavona)

Anònim ha dit...

Hey Joan! merci per la foto.
Espero que et recuperis aviat i que no sigui res això del genoll. Estas mes fort que el Rambo, ferit i a sobre acabant davant, això són collons tu!
No pateixis per estar parat uns dies, ja veuràs com t'anira molt bé aquest descans. Confia en mi! com deia un entrenador ja fa anys: "nanu lo cos es cansa (curteix) entrenat i s'entrena descansant" em va costar apendre això però al final ho vaig entendre. Vinga Ilercavos, a l'ermitanyos no podre anar-hi, treballo, però al duatlo de Balaguer ens hi trobarem.
Agur!

joan ha dit...

company ! no surto del meu "asombro" encara no entenc com baixant com havies de baixar del puigmal fins a núria per fer un temps total a la cursa inferior a 3h, NO PUC ENTENDRE COM TE FOTS LA GALLETA al puesto menos complicat de tota la cursa !! INCREIBLE les coses k ens passen !

Salut i que no sigo res lo del genoll !!!

Jordi ha dit...

Joan, cuida't aquest genoll!
Algun dia ja m'ensenyaràs com t'ho fas això de baixar amb bici, que ja has vist que no és pas lu meu.

Apa, ens veiem.
Aviam si t'animes a pujar per aquí a fer la Montserrat Nord.

Anònim ha dit...

Máquina Koanitouuu!! Lo teu es serio, no et tomba ni un huracà! Enhorabona i felicitats, això és un premi a la constàcia i a les curtides dia rere dia! A cuidar-se.

Jotabe, ja veig que no descanses ni que te paguin ehhh!!! Curses i més curses, Mont Perdut, Duatlons... enhorabona campeón!

Ilercavònia don't stop!!

Anònim ha dit...

ets "lo puto amo", si senyor, osti tu, quina marxa que portes.
Espero que aviat estiguis recuperat, per explicar-nos la cursa de Balaguer. Moltes Felicitats , ilercavó.

Anònim ha dit...

Hola Joan! Que tal el genoll? Cada dia millor, no? A fer bondat i a descansar que ja tu mereixes amb l´exibició de diumenge i tot l´any fotn-hi canya!
Quina passada de duatló, personalment un dels millors que he participat sinó el que més, tan de bellesa com de duresa. Eh! molt bé aquests enllaços aquí a la crònica... A fondu i ens retrobem aviat

Anònim ha dit...

Moltes gràcies a tots...
Lo genoll, menys mal, avui dijous m'ha baixat de cop l'inflamació, suposo gràcies a les pastilles. Ja puc doblegar-lo i sembla que els lligaments estan intactes...Té bona pinta. Demà provaré de fer una volteta amb btt.
Salut i força