dijous, 24 de juliol del 2008

Travessa integral a les Agulles de Travessany


Un equip de climbikerunners hem anat a escalar les Agulles de Travessany situades dins del Parc Nacional Sant Maurici i Aigüestortes. Desprès d'una llarga negociació Xavi Desca, Lluis S, Quim, Jotabe i Joan F. acordem atacar aquesta bonica, assequible i amb cert grau de compromís cresta dels Pirineus.

L'aproximació del replet parking de la pressa de Cavallers 1700 m fins al refugi Ventosa i Calvell 2200 m ens costa 1h45'. El refugi es troba al màxim de la seva capacitat i ens toca dormir al terra del menjador.

Ens llevem, esmorzem i fem l'aproximació cap a l'estètica i impressionant cresta de les Agulles de Travessany en 45'. Per motius logístics pactem una cordada de dos: Lluis-Quim i una cordada en fletxa (de tres): Xavi, Joan i el líder Jotabe que ha aguantat la pressió i ha sabut portar la responsabilitat de ser el primer de cordada amb seguretat. Anem fent llargs de corda intentant no trepitjar-nos entre cordades. En algun moment fem ensambles (progressió sense reunions) o anem desencordats alternant des grimpades i ràpels. Sempre anem junts lo que dóna divertiment a la jornada. Ens ho estem passant molt bé. Al descendre de la 5ena. Agulla s'acaben les dificultats tècniques i la cordada Lluís-Quim retorna al refugi mentre que la cordada en fletxa pugem al cim de la 6ena. Agulla de Travessany 2737 m punt més alt de totes les agulles. Fem la foto al cim i tornem al refugi. Total 8 hores comptant l'excursió no prevista per zones altes.

Descens del refugi a la pressa de Cavallers en 1h38' comptant el bany criogènic en pilota picada (vegeu fotos) a les gèlides aigües de Cavallers.

Dia redó per Jotabe que a més de triomfar com a cap de cordada, la Benemèrita li ha fotut una multa de 90 euros per portar la pegatina CAT damunt la E. a la matrícula. El tio, encara que sembli mentida està molt content de la multa a la seva catalanitat...

Total 2 dies: 11h30'+1465 m de desnivell

Ressenya i mapa de la integral a les 6 agulles.

Fotos

By Joan

5 comentaris:

Anònim ha dit...

zovaisss a enterarrrrr oz estoy vijilando y a voy a coser a ostias y multas, pa las arcarz españolas grande y libre i unica zo voy a enterarrrrr.

Anònim ha dit...

noisssssss aixo nomes acava d començar jo pobre pero català enca q m'han tocat la butxaca com a català. no hem traure la cat es el meu jobbio com d'altres paga multes jejejejejejeejjeeeee

Anònim ha dit...

No és per canviar de tema. La multa a la catalanitat es mereix una crònica a part. El tema d'aquesta crònica és, sobretot, una interessant escalada als Pirineus. Opineu també del tema principal. Gràcies

krusty ha dit...

Kin susto!!! quan dieu integral pensava q ho havieu fet despullats ;)

NZ ha dit...

Bona activitat!!!! Tens la ressenya? que no surt al link :( si la tens l'enviarias a nicozetak87@gmail.com merci!