divendres, 18 d’abril del 2008

CIRCUÏT DE LA CURSA DE MUNTANYA DE SIURANA (PRIORAT)


Dijous, 17 d'abril. Comença el dia plujós, però com què he quedat amb el Toni de Siurana agafo el cotxe i amb 1 hora em planto al càmping de Siurana, on havíem quedat.

Lo Toni vol organitzar al mes de juliol una cursa de muntanya a l'entorn de Siurana. És un poblet de muntanya a 780 metres d'altitud molt ben conservat i autèntic rodejat de cingleres de calcari on alguns dels millors escaladors de tot el mon venen a forçar els desploms més terrorífics. Els paisatges son frondosos i tupids de vegetació en harmonia amb les cingleres que fa que sigui un lloc molt bonic i espectacular.

El recorregut comença al poble cap a la carretera de Cornudella per asfalt durant 1,5 km aprox. Agafem a la dreta un camí. Més endavant per un sender molt empicat baixem fins al Molí de l'Esquirola, travessem el riu Siurana i ens enfilem a buscar el camí que passa pel mas de Ribelles de Baix i el Collet de la Bassa. Iniciem el descens fins que a mà dreta agafem un corriol que baixa molt fort i tècnic fins al Pantà de Siurana. Continuem per un terreny trenca cames fins que agafem el sender que puja molt empinat que passa per la Trona i acaba al poble, un final de cursa en pujada dura.

Per cert, hem acabat bastant enfangats i hem hagut de córrer amb molta cura les baixades per que estava tot molt humit de la pluja.

El circuït fa uns 14,5 km 600 metres de desnivell més o menys. La cursa serà ràpida i explosiva.


Circuït de la cursa de muntanya de Siurana
by Joan

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ei Joan cada dia et veiem més a prop de la élit. Que collons! Si ja ets élit tio!
Segur que el recorregut no deixarà indiferent a ningú. I si es un bon dia es veuran moltes sargantanes de colors rostint-se a les parets verti-desplomades de siurana. Au doncs salut i cames!