dilluns, 11 de febrer del 2008

DEL MONT BLANCH AL CANIGO.AL CADI NOOOOOOO!!

Estada:
Del 02-02-08 al 09-02-08



Integrants del grup:
Josep Benaiges......JB
Quim Martínez.......Quim
Joan Rofes..............Rofes
Joan Farnós............Farnós
Xavi Descarrega....Xavi
Roger Margalef......Roger
Camp Base:
Apartament per 6 persones de 2 habitacions i un sofà-llit a 5 min del centre urbà de Chamonix.
Preu estada del 02/02/08 al 09/02/08: 71 euros per persona.
Trajecte:
Anada desde Mora d'Ebre, passant pels Guiamets fins a Tarragona i fins a Chamonix, passant per Annecy(veure ruta a viamichelin). Tornada precipitada desde Chamonix, passant per Annecy fins a Perpinya i després cap a Prades de Conflent. De Prades de Conflent al Canigó i després cap a la Cerdanya, la Seu, plana de Lleida, Mora d'Ebre, Guiamets i Tarragona.
Km: molts Preu Gasoil + autopista: 200 euros aprox
Vehicle:
Afragoneta Wolskwagen Transporter 2.5 Tdi
Objectiu principal:
Fer i desfer el cim del Mont Blanch (4810 m) en una ascenció hivernal de dos cordades de 3. Opcions:
-Ascenció i descencs per la vía de les grands Mulets a partir del refugi de Grands Mulets a (3051 m) fins al cim en una jornada. La jornada anterior al cim aproximació fins al refugi per .......
-Ascenció fins a Tete Rousse(3167 m) i descans d'una nit. Continuar fins al refugi de Gouter a 3800 i tornar a fer nit. Atac final al Mont Blanch per la vía normal passant pel Dome de Gouter fins al cim i baixar per la mateixa vía o la de Grands Mulets.
Objectius aconseguits:
Sortir de festa dissabte. Sortir de festa diumenge. Sortir de festa dilluns. Sortir de festa dimarts. Marxar al Pirineu dimecres. Fer el cim del Canigó(2784 m) pel gr 10 fent nit al ras al refugi prive de Marialles (1700 m).

Meteorologia i risc d'allaus:
Presencia d'anticicló les últimes setmanes de gener. La nit del divendres 01/02/08 al dissabte nevada de 10 cm a la vall de Chamonix (cota de neu als 800 m). Dissabte nubolositat variable amb predomini del sol. Diumenge al matí assolejat i a la tarde comensa a entrar la inestabilitat acompanyada de forts vents a cotes altes i mitjes. Diumenge nit comensa a nevar a la vall de chamonix(cota de neu de 800m) i continua així fins dilluns a la tarde-nit., amb acumulacions de neu nova de 20-50 cm als vessants sud i de 80-100 cm al vesant nord a cotes de 3000 m. Dilluns nit i dimarts dia assollejat amb temperatures relativament altes. La nit de dimarts a dimecres i fins dimecres a mig matí precipitacions en forma de pluja a la vall de Chamonix (cota de neu a 1500m). Dimecres tarde i nit forts vents. Dijous entrada de l'anticicló amb vents de mitjana intensitat a cotes altes. Divendres anticicló total.
Risc d'allaus a nivell 3 a partir de 1800/2000 m durant tota la setmana i de risc 2 a cotes inferiors a 1800/2000 m, puntualment pujant a risc 3 el dimarts.
Factor Benaiges:
Sherpa del grup i tot terreny de montanya-cel-mar i festa, autodefinit com agricultor-ramader i pesquer. Especialista en menjars d'alta montanya amb cocció a fogonet lent i molta imaginació, amb resultats realment comestibles. Metje de primers auxilis de montanya i assistent de queviures i líquids a cotes altes per a tota la cordada. Psicoleg del grup i despertador matinal al sentir el crit de ....Hermenegildo!(a vegades per problemes de congelació no respon al primer crit)

Crónica:
Ens plantem a la ville de Chamonix el dissabte a les 18:00 aprox. amb el temps just per veure el Mont Blanc amb les últimes espurnes de llum. Sortim a sopar i després a fer un beure, on ens adonem que la fauna predominant no són els francesos ni els yetis, sinó els guiris made in England. Arribem al apartament i negociem pujar a la mer de glace el dilluns a primera hora amb el trenet de moutenvers. Primera decepció del viatge al saber que el trenet està averiat temporalment. Ens toca doncs pujar els 900 m d desnivell caminant. Arribem a montenvers amb el temps justet i decidim deixar la mer de glace per un altre dia(sera un altre any). Retornem a Chamonix i repetim la rutina de nit. A la nit de diumenge comensa a nevar i ens aixequem el dilluns disposats a marxar a Ginebra fugint de la nevada. Fem 300 mil voltes per evitar l'autopista suïssa(20 euros a l'any) i anem a dinar a la vora del llac Leman a base de fogonet i aubocadillos. Tornem a Chamonix a mitja tarde després de visitar el casc antic i continua nevant. Repetim la pauta nocturna i decidim que fer el dimarts. Quim i Rofes decideixen anar al glaciar i els altres ens decidim per nar a skiar veien el panorama de neu. Dimarts ens aixequem ben d'hora i els skiadors compleixen el seu plan i els lolos del gel el canvien per una esclada esportiva al costat de l'apartament. Del tema skiada brutaaaaaaal, neu pols de fins a 1 m de gruix nou. Del tema escalada m'han comentat que va ser com una escalada en mixte de neu, gel i cintes i roka molt positiva. Dimarts a la nit ens reunim tots i decidim per una nimitat depres del panorama meteorologic viscut els darrers dies i amb vista als següents dies, marxar als pirineus. Dimecres al matí ens aixequem plovent a Chamonix i marxem direcció als Pirineus com haviem acordat. Durant el viatge de tornada decidim fer el Canigó. Parem a Prades de Conflent, ja a mitja tarde, per buscar informació. Fem nit al refugi de Marialles (1700 m) despres de deixar la afragoneta al parking a 1200 m aprox. Ens trobem el refugi no guardat i sense cap sala habilitada per fer nit. Fem nit al ras sota un cobert i ens aixequem amb les primeres espurnes de llum, alguns amb signes de haver passat fred. Encarem la pujada al canigó pel gr 10 i en 3.15 h ja estem al cim. Allà dalt ens fem les fotos de rigor i factor benaiges ens torna a sorprendre invitant-nos a un aubocadilio a tots, observant la panoràmica desde un dels cims emblemàtics dels països catalans. Baixem per la vía més directa a través de tarteres i pastures nevades, i ens plantem al refugi 6 h després. JB ens prepara un potaje amb tots els aliments sobrants i acabem de baixar fins al cotxe. Un cop al cotxe i després d'algun rifi rafe decidim que els casats podran veure les seves dones la nit del dijous mateix.

No cal parlar del coco (amuleto de l'expedició que només ha servit per fer riure a les conductores a l'autopista i per degusta'l amargament tot i que estava molt bo)

Totes les fotos a http://picasaweb.google.com/ilercavojoan/ChamonixMonblanch

By Roger

5 comentaris:

Anònim ha dit...

molt be noiiiiiiiii estas fet un catacrakk,aixo ho tenim k tornar a repetir o algo pero aixo si la festa amb girls a xamonix tot cavalins jejejejee. ara amb cim i bon temps

Anònim ha dit...

su os bais a entera catalinos por quetengo la ma tricula de la fregoneta de malacotones

llo i mi papa vamos a veni pa tarragona

Anònim ha dit...

Osti paios!! Vaya pasadaaa, kina envejeta!! Això si que es una bon curtiment!!

Salutacions desde Tivissa

Salut

Eduard

Unknown ha dit...

Molt guapo aquest viatget!!!
Tot i el mal temps us ho vareu montar molt bé.
Les fotos son espectaculars.

Salut

Triatletes C.T.E. Terres de l'Ebre ha dit...

molt bon viatge, llàstima del temps, però ja sabeu: quien va contra el tiempo....pierde el tiempo!
jaja, molt bona la foto del coco, pobret...
bé doncs esperem que la pròxima expedició tingueu més sort, ja que es la base de fer cim o no, ademés de tindre molts dies de vacances es clar!
vinga que vagi bé!