diumenge, 3 de maig del 2009

IX Bikemarathon de los Monegros


Un any més ha tingut lloc aquest dissabte 2 de maig a la localitat monegrina de Sariñena (Osca) la clàssica marxa/cursa de llarga distància. Ha hagut record d'inscrits, 1500 bikers vinguts de tots els racons d'Espanya. El recorregut, el mateix de cada any, transcorre íntegrament per pistes plenes de pols sense dificultat tècnica enmig d'un paisatge típic de desert estepari.
Puntualment a les 2 de la tarde s'ha donat la sortida amb condicions meteorològiques de calor i una mica de cers. La sortida és de bojos i fins al km 20 on hi ha la primera pujada acumules molta tensió per tal de no anar per terra. A més a més, estàs respirant pols tota l'estona i fins hi tot hi ha moments que no tens visibilitat. Aquest any hi ha més nivell perquè hi ha més gent al grup capdavanter i és que en aquesta cursa coincidim els “carreters” i els “montanyers”. En aquest tipus de cursa és important l'estratègia i el saber agafar una bona roda que et porti. D'alt de tot del primer petit port tinc el meu moment de glòria posant-me davant de tot del grup uns minuts compartint aquest moment especial amb l'amic Mariano. Arribant a d'alt de tot del segon port comencen a fotre “pals” i em despenjo del primer grup i rodo en un segon grup de 7 o 8 que ens disputem un apretat esprint final, jo amb les cames enrampades.
Al final han sortit 114 km 17è class/3er veterans (provisional) amb un temps de 3h49'33'''' a 29,8 km/h de mitja i 1045 metres de desnivell positiu.
Al acabar, he compartit fideuá i tota la cervesa que volia amb tota la gent de la Penya ciclista Ribera d'Ebre; aquest any hem fet record de participació, 13+independents (Gerard,...). També he coincidit amb molts coneguts, gent de Lleida, lo Mariano que ha fet una molt bona cursa, los Flixancos Alex, mario i Jornet (3er de la general) i l'Ilercavó Arboni que ha debutat en la llarga distància btt tenint un aparatós accident i que malgrat les magulladures i la mecànica a continuat endavant avançant més de 1000 bikers juntament amb el Carles Checa que s'ha esperat a ajudar-lo formant un tàndem demolidor venint del darrera de tot.

classificacions i fotos
les meves fotos
by Joan

3 comentaris:

joaquim ha dit...

Molt bona cursa. I molta pols, pels Monegros. Felicitats per la cursa feta, Joan. Gràcies per compartir-la. Cuida't i fins Paüls. Salut per tots.

cowboi ha dit...

Quin carreron! La mitja fa posar els pels de punta, molt bé crack aquest fondo amb podi inclós, m´apunto auqesta carrera al calendari per l´any que bé!

Salut

koanito ha dit...

cowboi, tens el perfil per disfrutar i fer un bon paper en aquesta cursa d'ambient espectacular creuan el desert dels Monegros.
Salut i força
A reveure