divendres, 29 de maig del 2009

Climbing sessions a la Covalta



El sector de la Covalta a Miravet és un dels racons més bonics i interessant per la pràctica de l'escalada clàssica d'autoprotecció a la cubeta de Mòra(vies generalment semi-equipades, i algunes desequipades).
Els mentors d'aquest sector són el Jacob i el Ricard, veïns de Miravet.
Podem dir que pràcticament totes les línies lògiques ja han estat escalades i obertes, i ens trobarem en elles algun pas aïllat protegit amb parabolt quan la autoprotecció sigui complicada o nula i/o la dificicultat sigui alta. També hi trobarem claus i ponts de roca marcant el recorregut de la via, i quasi totes les reunions equipades amb parabolts també per rapelar.
Un joc de tascons, uns quants friends/aliens i vagues seran suficient, i no caldrà dur martell ni claus.
Les parets no superen els 45 m i la majoria dels itineraris estàn fraccionats per fer-los tranquilament i disfrutant d'un ambient de verticalitat constant.
La bellessa de l'indret i la roca(molt sanejada pels aperturistes) fa que la majoria de les vies es puguin forçar en lliure amb passos no obligats. Potser és aquest l'encant del sector pels escaladors que el visitem d'en quan en quan, pots forçar i el grau no és estratosfèric, aixo sí mantingut ho és potser en el V o una mica més.
L'ús del magnesi no és ben vist per ningú i la aspror de la roca permet l'abstinència de la pols blanca. D'orientació Sud, on no hi toca el sol a primera hora del matí i a partir de mitja tarde.

Avui hem passat el matí el Guillem i servidor fen un parell de vies fraccionades en 2 llargs, que ens ha servit per buffar una mica en aglun pas i disfrutar dels moviments en la majoria.

A títol personal li dec a aquest racó la meva maduresa com a escalador d'autoprotecció, un racó que a mi em tenia bocabadat fins fa poc, potser ara cada vegada m'atreuen altres verticalitats o simplement altres maneres de fer, però sens dubte és un molt bon sector per passar un i un altre i un altre dia i...com jo hi he passat i espero continuar passant escalant amb los kefes del sector i d'altres!

Algunes fotos estàn penjades a http://picasaweb.google.es/escaladors.ilercavons

més ingfo a http://lapicossa.foros.ws/f5/escalada/

By Roger