dilluns, 10 de novembre del 2008

Open Raid Cornudella de Montsant 2008


Aquest dissabte, dia 8 de novembre, va tenir lloc a Cornudella de Montsant la darrera prova del circuit català d’Open Raids. L’expectació era màxima i així va quedar palès en el nombre de participants, un total de 97 equips. Mai un open raid havia comptat amb tanta participació, la qual cosa posava a prova a l’organització, que podia “morir d’èxit”. Però no va ser així i la prova es va desenvolupar amb normalitat. I allí estàvem naltros per a gaudir de la prova, en Jotabe i jo, que no havíem realitzat cap altre raid del campionat.

A les 10 del matí sortíem de Cornudella amb una prova d’orientació urbana a peu (uns 2 km). Aquí ens vam posicionar entre els 10 primers i vam començar el tram de BTT al capdavant, agafant la segona posició fins al Mas d’en Gil; en aquest punt cada equip havia de d’escollir entre dos itineraris, la nostra estratègia va ser clau per al desenvolupament de la prova perquè vam agafar tots els senders de baixada. La major part dels equips ho van fer al revés i això ens va afavorir. El control canvi era a la Morera de Montsant, on vam deixar la BTT per fer el tram a peu. Vam dirigir-nos cap a la via ferrada on vam entrar en segona posició. Un cop a dalt la Serra Major vam balisar totes les optatives i cap a la Roca Falconera, per baixar pel Grau de l’Agnet i arribar en la primera posició fins al control canvi a la Morera. A partir d’aquí ja no deixàrem el lideratge fins a la meta. Amb les BTT altre cop cap a Cornudella. Allí mos esperava el recorregut amb caiac pel pantà de Siurana i un tram més amb BTT per fer opcionals. En total vam fer uns 10 km a peu, la via ferrada, 29 de BTT i 5 amb caiac amb un temps 4h i 41 min. El marge de temps amb el segon equip va ser de 13 minuts.

La nostra intenció era fer un bon paper dintre de les nostres possibilitats, però guanyar el raid va ser contra pronòstic. Hi havien equips bons que venien rodats i naturalment no érem l’equip més fort, però els raids son així. L’estratègia, el saber interpretar bé els mapes, no cometre errades, fer ràpids els controls canvi… són aspectes fonamentals per obtenir bons resultats. Així el tàndem Jotabé - Saladié obtenim la segona victòria en Open Raid. Dos de dos. Ens ho haurem de plantejar, je je...

A l’Anna i al Joan F. gràcies pel recolzament durant la prova. Tot ajuda.

+Info i classificacions

Fotos

Crònica FEEC

by Lluís

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats campions!
Impressionant! Tant per l'estratègia com el rendiment físic...anaveu com a motos.
Vaig xalar i em vau fer vibrar molt.
Com s'ho feu lo de mirar el mapa i córrer sense fotre's de morros?
Au pos
fins aviat

Anònim ha dit...

Nois moltes felicitats!!!!Sou uns cataracks! Ara heu posat un nivell molt alt...!!!!

Rut

Anònim ha dit...

Felicitats ascarbotins!

Anònim ha dit...

Molt be capità ets un liders fins i tot en les croniquessss jejejeje

Anònim ha dit...

Hey Jotabe! felicitats, ja m'han dit que estas fet un crak amb els raids. Per cert com vas enganyar als meus comanys palorrtoti he! l'any vinent li dire a Koanitor si em vol fer de parella, (no sexual) per plantar-vos cara en el raid. Aprofita ara que això s'acaba, jajajaja!

Anònim ha dit...

Jotabe i cia, enhorabona paios!! Esteu fets uns maquinetessss!!! Molts ánimos per la cursa de Miravet... per qualsevol cosa compteu amb mi sempre i quan la feina/estudis m'ho permetin! Apte per: desbrossar (sempre que hi hagi teca! important), senyalització....
Ah, i felicitats per l'aniversari del bloc... per molts anys i curtides!!

un abraç,

edu