divendres, 25 de gener del 2008

MOLES DEL DON (ARNES)

(Foto finish de la via)

Quedem a les 8.30 per anar a les Moles del Don. Joan Farnós puntual a la cita, va arroplegant els altres dos ilercavons: Xavi Descarrega i Roger Margalef. De camí a Horta decidim quina via farem i com som uns artistes decidim fer la via Picasso Miró les Tàpies. Parem al bar Grau a coneixer la nova barwoman made in letonia. Ens prepara uns entrepans de fuet i pernil sense oli, li demanem l'oli i ens els menjem. Marxem pagant i agafem el camí 85% circulable(te bastans forats) que porta a les Moles del Don, al costat de la gasolinera. Seguim pel cami del mas de la franqueta i ens aturem al parking.
Ja son les 10.15 i carregats amb el material necessari per fer una via equipada de varios llargs amb una cordada de 3 (2 cordes de 8 mm, cintes, bagues de reunió, mosquetons de seguretat, asseguradors, menjar i aigua,......)agafem el sender marcat amb la ruta dels estels del sud i ens aproximem al riu estrets, deixem aquest sender que travessa el riu a traves d'un pont, i continuem per la part dreta uns 200 m fins creuar-lo. Després ens enfilem buscant el peu de la via, sota la "berruga". Negociem els llargs.
Roger comensa amb el primer, un llarg de 4+ amb un llarg flanqueig a la dreta. Reunió!!!....Suelto!!.....Recullo!!!.....Prou!!...Assegurats!!!.....Pugem!!!.....ens reunim els 3 ilercavons en una tapia ampla i espaiosa. Continua Roger amb el 2n llarg de V ó V+(si es busca la dificultat) i arriba a la reunió equipada amb parabolts, com la resta de la via, seguint la verticalitat de la via superan alguns balconets. Suelto!!!....ai no aixo era després diu Xavi(ficció narrativa que no intenen provar en paret, mai surt be excepte si es desitja veure el primer de cordada fen un vol de 60 m). Deixant-nos de bromes narratives i tornan a agafar el fil del text es important que es segueixin be unes pautes que la cordada coneixi ben be i que sempre es facin en l'ordre correcte.
Farnos decideix que acabem la paret empalmant els dos últims llargs de la via Arrels que es més entretinguda. Ara es el torn del Xavi amb un 4+ amb un llarg flanqueig a l'esquerra per sota la berruga. Ens juntem tots a la reunió, en un balcó de 2 m d'amplada, novament i decidim que l'ultim llarg el fa Xavi(quina sort!)
Comensa a escalar per la placa del costat de la berruga fins que es desvia cap a la dret en busca del costat esquerre de la berruga. Allí hi ha el pas més explosiu i complicat de la via, en un pas de V+, i continua fins la reunió final.
Ja som tots a dalt i ordenem material per iniciar el descencs per la cara nord-est de les Moles del Don. Baixem per un sender fins arribar a una paret de 30 graus d'inclinació on baixem prudentment fins arribar a un ràpel equipat amb dos espits. 25 m de ràpel i a tornar a caminar voregant les moles del Don fins a peu de via, on seguim pel sender que ens porta al cotxe. Som al cotxe i son les 14.15. Hi ha gana pero abans hem d'anar a fer un TXAMPÚ a la Venta del Romer on ens serveix un personatge peculiar, que us atendrà de forma natual i espontania.



(Joan Farnos Treient el cap pel mosquetó a la 3a reunió)


Recull de fotografies de la mixed via Picasso Miró les Tàpies vs Arrels a: http://picasaweb.google.com/ilercavojoan/PicassoMiroLesTapies150mV

roger

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bé nooi!
Astupenda crònica

Unknown ha dit...

Molt guapa la crònica i les fotos.
Jo com a molt em podria apuntar al Txampú jajaja
Salut Joan