dimecres, 24 de desembre del 2008

Festes de nadal. Un fart de plorar


Cim de la Picossa al març de 1992

Suposem que ens agrada molt el teatre i hem sigut seleccionats per representar una obra còmica. El nostre paper és riure sense parar. Com no sabem riure durant tant temps busquem un professor d'interpretació. Sorpresa! El profe ens diu que primer hem d'aprendre a plorar i ens costarà uns dos mesos. Lo mateix passa si volem preparar-nos per anar molt de pressa amb bici o corrent...Per entendreu millor podeu llegir l'article Controlar l'àcid làctic de la revista digital ciclismo a fondo.

Seguint els consells de l'article ara toquen un parell de mesets de sortir a rodar de manera tranquil·la fent passejades i disfrtutar de la muntanya.

Bon Nadal


by Joan

dimecres, 17 de desembre del 2008

La Riba climbike

Jornada completa del tandem Jotabe-Lluís, que després d’un mes ens retrobem per fer alguna cosa, el que fós, bici, còrrer, escalar,... La qüestió era passar un dia disfrutant de la muntanya i així parlar de nous reptes i de com es presenta aquest hivern. Us aviso que hi ha ganes de fer coses!!

Així doncs vam anar cap a La Riba amb tot el material a la furgo. Al matí vam anar a escalar al sector del nas. Vam fer esportiva (Espolonet (V+) i Via Crucis (V) per després fer una clàssica de 3 llargs que el Benaiges li tenia moltes ganes. La Homo Erectus (6b/Ao) és una clàssica de la zona que no presenta molta difultat tret del pas de 6b a la sortida de la primera reunió i que presenta una mica de desplom. És una via entretinguda on el tercer llarg transcorre per un diedre amb una fisura molt gran. És necessiten friends i vagues per fer algun pont de roca. També escaletes per fer el 6b en Ao.

Com si es tractés de recuperar el temps perdut ens treiem tots els “trastos” i ens canviem per agafar la bici. Era tard i la cosa no donava per a molt però una petita i gelada ruta per la Vall del Brugent ens posa les piles.

by Lluís

dimarts, 16 de desembre del 2008

I Duatlón cros ciudad de Alcañiz


L'Adrià amb acció

Diumenge 14 de desembre s'ha celebrat la 1ª Duatló de muntanya de caràcter popular a la ciutat d'Alcañiz ben organitzada conjuntament per l'ajuntament, el club atletisme Tragamillas, el club5c i Club ciclista Alcañiz.

A la prova han participat un centenar de duatletes que havien de córrer el primer segment 5,4km (2 voltes de 2,7km.) per un circuit sense desnivell, herbós amb algun tram de fang i contínuament havies de creuar el riu Guadalope per unes relliscoses passarel·les. El 2on segment BTT 18 km (4 voltes de 4,5km.) per un circuit amb poc desnivell i un tram de senda ràpida amb algo de fang. Finalment el 3er segment RUN 2,7km al mateix circuit del 1er segment.

La duatló l'ha guanyat amb autoritat l'Adrià Escrich 1h15' FELICITATS! I 2on jo mateix desprès d'adelantar al últim tram run al Victor Hernandez, gran biker que no està acostumat a córrer. També ha participat lo Pau Marzà que ha tingut que abandonar la cursa desprès de tenir un accident Btt sense conseqüències, lo Dídac Marzà gran promesa que va acumulant experiència i Lo Jose Maria triatleta d'Amposta que destaca corrent.

Classificacions a Unionbike

Fotos

+fotos


By Joan

diumenge, 7 de desembre del 2008

Sortida BTT Marxa de l'oli. La Fatarella


Set membres de la penya ciclista Ribera d'Ebre; Toni, Ginés, Dani, Amadeo. Ramon, Pere i jo mateix hem participat en aquesta tradicional sortida d'autèntic BTT organitzada per la Penya ciclista Pinyó Fixo amb el suport de l'Ajuntament de La Fatarella.

Èxit de participació +/-50 bikers que hem disfrutat d'un recorregut de 44 km/1080 metres de desnivell positiu per camins i senders de la zona.

Al acabar la pedalada degustació d'una clotxa i de bon vi totalment gratuït en mig d'un ambient de festa major del poble.

En definitiva, sens dubte la millor "marxa" BTT que he assistit mai relació preu qualitat; preu: 0 E qualitat: alta. Felicitats Pinyons fixos

fotos

by Joan

divendres, 5 de desembre del 2008

Llaveria singletrack


Foto de la selva de Llaveria al març 2007

Una vegada més, desprès de tantejar els col·legues, surto sol disposat a córrer en silenci pels boscos i singles de Llaveria i poder disfrutar de la màgia de l'indret.

Des del poble de Marça agafo la carretera TV-3001 direcció la Torre de Fontaubella. De seguida passat el km.2 em desvio per un camí a la dreta (lletrero excursionista). Aparco el cotxe just a la riera de Marçà.

El recorregut comença seguint un sender local (verd i blanc) per un camí mig perdut que s'enfila fins al coll del Calassos. Quan el camí s'acaba continuo pel sender que puja fins al coll entremig d'una vegetació tupida i humida. Al coll les marques segueixen a l'esquerra cap a la Cresta del Gall. Deixo les marques i continuo per un sender que va baixant suau per sota del allargat single de Llaveria fins al camí de la Caseta de la Vall i desprès al coll Prim cruïlla de camins. Aquí comença la pujada per sender més dura del recorregut en direcció Portell de la Punta. Les rampes de la segona mitat són brutals però estic disposat a no parar de córrer, és un repte; i com diu l'alpinista i escriptora Arantza L. Marugan “només LA VOLUNTAT és capaç de traspassar el límit de l'esgotament físic, no hi ha cap altra força capaç d'ignorar els missatges que des del cervell et diuen que et paris i descansis” Per fi arribo al Portell, se'm escapa un somriure de satisfacció. Faig el descens cap al barranc del Tortó a un ritme de recuperació, passat el barranc continuo corrent per un tram de camí malmès fins que a l'esquerra agafo el sender GR7 que em porta fins al bonic poble de Llaveria, 56'. Al poble continuo pel GR7 fins al barranc de la Cova on a l'esquerra surt un sender en direcció Lo Grau seguint marques verdes i més endavant marques blaves. És un terreny difícil de córrer i orientar-se tot i les marques entremig de garrigues mediterrànies maltractades pels incendis forestals. Amb les cames ben esgarrinxades arribes a Lo Grau i descendeixes pel pas equipat amb cadenes de Riucorb. La zona per on em trobo l'anomeno “la selva de Llaveria”, és un bosc d'alzines amb Marfull tota afasida de Lianes de tot tipus, aquest sender marcat amb verd és com un túnel de vegetació fins al Mas del Cosme (també marques grogues), cruïlla de senders. Al mas t'enfiles suau buscant les marques verdes/blanques per acabar fent un descens llarg passant pel anomenat Mal Pas fins al camí de l'inici del circuit tancant el bucle i amb pocs minuts acabes.

Temps corrent: 1h46'30'', desnivell+ 830 m. Molt recomanable al ritme que sigui.


By Joan.

dilluns, 1 de desembre del 2008

8ª Trobada BTT de Xerta


El club btt La Moleta de Xerta ha organitzat aquest diumenge aquesta trobada amb una nombrosa participació, sobre els 120 bikers

El circuit de més de 30 km/800 m de desnivell hi havien unes quantes trialeres tècniques al voltant del poble. Sobre les 9:15 del matí amb una temperatura al voltant de 0ºC hem sortit tots els bikers en un ambient festiu de manera tranquil·la i gens competitiva amb parada a esmorzar a l'estació de Benifallet a la via verda.

He compartit recorregut amb els joves triatletes del sud; Adrià, Pau i Didac amb els quals hem estat xerrant d'entrenaments, bicicletes, filosofies, motivacions,.. En definitiva, de tot.


By Joan