dilluns, 28 d’abril del 2008

3ª RUTA BTT BODEGA PIRINEOS DE BARBASTRO


Aplec de cobrettis


Desprès de l'èxit de l'any passat, el Club Ciclista Barbastro i Bodega Pirineos han organitzat la 3ª edició amb l'idea de consolidar aquesta prova BTT al calendari i a la vegada promocionar els diversos vins d'alta qualitat reconeguts i premiats arreu.
L'organització hi ha posat tot el seu interès per què tot sortís bé: regals, avituallaments generosos, control de xip, diploma al acte, autoritats locals presents i sobretot molt ambient.
La sortida s'ha donat puntualment a un total de 300 bikers que prèviament havien escollit fer el recorregut curt de 45 km. o el llarg de 65 km de 1645 metres de desnivell. El circuït llarg ha sigut el mateix de l'any passat canviant solament el final del recorregut. Hem passat pel costat de nombrosos manantials salins, pel Alto de la Coscojuela i el punt més alt; Alto de Salinas. Personalment he trobat a faltar algun sender al recorregut.


Cobretti fent filigranes al arribar (mireu la cara de flipat del biker de darrera)

A la cursa hem anat dos ilercavons: Lo Roger 20è classificat/5è Elit amb un temps de 3h5'00'' i una caiguda sense conseqüències inclosa; bé, amb magulladures al colze i l'esquena degut a un sobre viratge al estil moto GP. I Lo Joan 2on classificat/1er veterans amb un temps de 2h44'21'' complint l'objectiu de guanyar un botellon de vi de crianza 2001 del Somontano.
A Barbastro hem coincidit amb amics propers als ilercavons com Lo Mariano de Balaguer 3er Master 30 i Lo Santi de Pardinyes. També hem saludat a Lo Miquel Llaudet, Lo Joan Marcó de Reus i la gent de Ponts.
Per acabar bé la festa ens em quedat al dinar multitudinari organitzat pels bikers i família on podíem afartar-nos de vi, llàstima que havia de conduir.
clasificacions i fotos a http://www.clubciclistabarbastro.com/ Afotos nostres
by Joan

divendres, 25 d’abril del 2008

Kilòmetre horitzontal i Kilòmetre Vertical!

Ahir va ser un dia complert en el que es refereix a còrrer. Al matí tenia les proves físiques per obtar a una plaça d'auxiliar forestal a la reg.d'em. de les Terres de l'Ebre en concepte de la campanya forestal 2008. Molts coneguts i amics que ens vam retrobar, alguns nervis, molta indignació per la lamentable organització de cada any i molta espera(haurien d'escalonar l'arribada d'aspirants). En total doncs des de les 9.30h fins les 13 h per realitzar 3 proves que es poden fer en 30 min s'hi hi ha bona organització.
La prova reina els 1000m, que jo vai solventar en 2 min 50 s. Un bon curtiment a ple sooool!
A la tarde havia quedat en Joan i Toni per anar a fer un entreno per Siurana, i com no tornar a còrrer!L'informe sobre la sortida que hem va trametre Joan el dia anterior va ser que seria un entreno relaxat, i es per això que hem vai adjuntar.
Des del cotxe observem els diferents sectors d'escalada(el pati, l'olla, primavera,...), amb les afragonetes aparcades a la cuneta de la carretera, abans d'arribar al punt de trobada.
Un cop a Siurana començem a còrrer des del càmping i fem el recorregut de la cursa de Siurana que el Toni està organitzant pel mes de juliol(llegir article anterior al mateix blog). Ràpidament agafem un sender de baixada molt ràpid i tècnic on els 2 figures ja hem treuen distància. A partir d'allí ja sóc concient que el pacte s'ha trencat i que aquells 2 javalinots volen fer un bon entreno! Jo ja difícilment puc conversar amb ells degut al ritme que fiquen. Creuem el riu Siurana i enfilem una pujada de molta continuïtat on jo les passo putíssimes i apreto molt les dents perquè no s'hem distàncïn massa. Una pixadeta! i a tornar-hi perquè aquells no s'han parat, en direcció al sector campi qui pugui.
Ara toca baixar en direcció al pantà de Siurana on el Toni com una cabreta va pegant saltets i baixant bastant al límit. Arribem al pantà i jo veient que sóc un lastre i que els hi estic axafant les sèries els hi demano que m'expliquin com arribar a Siurana. El Toni m'ho indica mentres anem corrent i ells 2 ràpidament s'hem distancien. Enfilo ara doncs, ja sol, el sender que empinant bastant hem portarà de nou al càmping de Siurana sense passar pel poble de Siurana( una llàstima perquè no hi he estat mai jo!) ja que jo agafo(intuïtivament) una direcció alternativa a la travessa que condueix a la Trona i Siurana, per on realment sí passarà la cursa.
La cursa serà un itinerari molt explosiu on les diferències entre els corredors es marcaran tant en les baixades tècniques com en les pujades continuades o de desnivell soptat, tant fent punteria entre pedra i pedra per no mullar-se els peus al travessar el riu com esprintant per l'asfalt al arribar a meta!. Molts factors interessants per recomanar aquesta cursa a qualsevol persona.
En total 1h 25 min d'entrenament en sèries de pujada i baixada. I una vegada més sóc concient de la diferència que hi ha entre els mundantes i la èlit, fruït del entrenament i esforç d'aquests darrers. Un gustàs haver corregut per Siurana amb gran companyia.
Salut i cames! algunes fotos més
by Roger

dilluns, 21 d’abril del 2008

II CURSA DE MUNTANYA DE MONT-RAL


Entreno per Siurana

Ahir a Mont-ral bon ambient i ple de javalinots,...plovent a vots i barrals, relliscant i tal...embarrats i enfangats però satisfets.
Ja de bon mati dubtava de si es realitzaria la cursa, però així hi tot la decició va ser acertada...arribem i vora de uns 100 corredors disposats a donar-ho tot. Sortim i la boira sens menja ...el ritme es bo, corro com un esfereït, costa avall fins i tot la merda corre, desprès Farena i la seva pujadeta es posen cada un al seu lloc...a dalt als plans comença la disbauxa...petits corriols que de tan en tan em comencen ha "ser i estar" mes pendent de no perdrem, crec que lo millor es córrer darrera d´algú que coneixi l´itinerari, entre la velocitat, la boira i plovent a vots i barrals, millor ser prudent, o si mes no una mica prudent...en fi desprès de la foradada punt espectacular del circuit, perquè no es veia fins que no estaves dins, i la sensació va ser com si sorticis al cel per un forat,... decideixo baixar ràpid i deixar-me'ls enrere, arribo al bosquet segon amb prou distancia com per començar a somiar amb una posició mes que bona...i de repent em perdo km 16,poques cintes al meu pare... desprès a falta de 3Km al sortir de l¨Aixabega una veïna en defensa de la protecció dels caragols de la zona , decideix treure algunes cintes i un altre cop perdut i mal humor...això de disputar no es lo meu i menys essent l´únic del grup del davant que no es coneixia el circuit...en definitiva una bona carrera pels corriols de les muntanyes, aquestes que ens han fet ser els autòctons d´aquestes terres.

by Toni Arbones

ESCALANT AL PIC DEL MIG DE LA TALLADA


Bones companys/es de la muntanya,
El passat dia 16 vam anar a escalar un corredor al Pic del mig de la Tallada situat a la cara sud del túnel de Vielha.

En un principi anàvem al mateix pic de la Tallada a fer un corredor què es diu "Amor a primera vista", però ens vam llevar tard i l'aproximació era molt més llarga i vam decidir anar a escalar "La Guillotina", espectacular corredor molt recomanable.

En la petita expedició érem Pere Nuez (gran alpinista i una gran persona), David (pics Mont caro) al costat d'ell no et fa falta res , també amb molta experiència i un servidor Kiko Marti.

El perfil del corredor vist des de baix es presentava amb una linea evident i molt atractiva , també ens acompanyava el dia i la temperatura, només ens quedava una cosa per saber: si la neu s'havia transformat, ja que hi havia molta neu nova sobre neu vella ja transformada.

Pere va atacar el primer llarg del corredor i "merda" la neu no estava transformada del tot Però va anar tirant fins que es va trobar amb un ressalt de 90º bastant podrit. Rabiant sense poder-se'l assegurar ,el va poder superar i va montar reunió.

El segon llarg ja no el va poder acabar era impossible, la neu es desfeia , tampoc es podia posar cap pitó i estava arriscant molt, vam decidir abandonar.
Llàstima , la muntanya és així però segur que hi tornarem ja que s'ha quedat pendent.
Be companys /es de la muntanya això es tot fins un altra.

by Kiko

divendres, 18 d’abril del 2008

BTT: PAÜLS-TOSSAL D'EN GRILLÓ 1076 M.


Dijous 17 d'abril. Toca continuar el curtiment i de Siurana (Priorat) marxo cap a Paüls (El Port) parant a menjar algo a Móra (casa meva).

Volem fer una pujada fins al cim del Tossal d'en Grilló de 1000 metres de desnivell amb el també tot terreny Kiko.

Avui és dia d'estreno, lo Kiko estrena components BTT d'alta calilat nivell XT i jo estreno un quadre ultralleuger de carbono de segona mà Orbea Alma. Contents de l'inversió feta marxem cap amunt a provar la mecànica. Tot pujant ens adonem que a lo bo t'adaptes de seguida. Així doncs, pugem a un ritme bastant fort, aprop del llindar anaeròbic, sense parar fins al cim. Vistes precioses de cortines de pluja. Iniciem el descens i comença a ploure per la qual cosa passem una mica de fred fins que arribem al poble tot gaudint d'un arc de Sant Martí esplendorós.

Abans de marxar del poble anem a visitar a Gustavo amic del kiko i la seva família. Gaudim de la seva hospitalitat i marxem carregats de fato i ben berenats cap a casa.


BTT Paüls-Tossal d'en Grilló 1072 m
by Joan

CIRCUÏT DE LA CURSA DE MUNTANYA DE SIURANA (PRIORAT)


Dijous, 17 d'abril. Comença el dia plujós, però com què he quedat amb el Toni de Siurana agafo el cotxe i amb 1 hora em planto al càmping de Siurana, on havíem quedat.

Lo Toni vol organitzar al mes de juliol una cursa de muntanya a l'entorn de Siurana. És un poblet de muntanya a 780 metres d'altitud molt ben conservat i autèntic rodejat de cingleres de calcari on alguns dels millors escaladors de tot el mon venen a forçar els desploms més terrorífics. Els paisatges son frondosos i tupids de vegetació en harmonia amb les cingleres que fa que sigui un lloc molt bonic i espectacular.

El recorregut comença al poble cap a la carretera de Cornudella per asfalt durant 1,5 km aprox. Agafem a la dreta un camí. Més endavant per un sender molt empicat baixem fins al Molí de l'Esquirola, travessem el riu Siurana i ens enfilem a buscar el camí que passa pel mas de Ribelles de Baix i el Collet de la Bassa. Iniciem el descens fins que a mà dreta agafem un corriol que baixa molt fort i tècnic fins al Pantà de Siurana. Continuem per un terreny trenca cames fins que agafem el sender que puja molt empinat que passa per la Trona i acaba al poble, un final de cursa en pujada dura.

Per cert, hem acabat bastant enfangats i hem hagut de córrer amb molta cura les baixades per que estava tot molt humit de la pluja.

El circuït fa uns 14,5 km 600 metres de desnivell més o menys. La cursa serà ràpida i explosiva.


Circuït de la cursa de muntanya de Siurana
by Joan

diumenge, 13 d’abril del 2008

CURSA DE LES FONTS. VERSIÓ 3.0

Diumenge dia 13-04-08 a les 9.30 h ha engegat la primera cursa de les fonts de Xerta que ens a portat a coronar el cim de la Coscollosa (879 m) en una volta impressionant de 25,2 km i 1450 m de desnivell.
Els ilercavons no podíem faltar a la cita i vinguts de diferents indrets del territori ilercavó hem aconseguit tots acabar la cursa amb molt bones sensacions (alguns abans que altres clar).
Especial menció a Kiko que ha arribat primer absolut, 2h29'55'' i Joan 2h36'44''que ha fet 4art absolut/2on veterà (pòdium 1er veterà). Després ha aparegut Roger 12è amb 2h52'52''(que he acabat desfet!), seguit de Xavi E. 20è amb 3h1'46''. Posteriorment a entrat factor Benaiges amb la seva vitalitat inconfundible 47è amb 3h19'54'' i Santi 61è amb 3h27'18'' algo decepcionat pel final de cursa. Finalment ha entrat lo Didac 130è amb 4h17'34'' molt content de complir l'objectiu d'acabar la cursa.
El circuit ha sigut molt exigent ja des del principi, amb un tram planer(sempre de cara amunt) d'uns 3 km per carrers, carretera i camins. Ja després hem encarat la primera pujada per senders que cada vegada es feien més empinats, però que es podien córrer. Pujades, baixades, molta pedra, bona senyalització, avituallaments colocats a la perfecció, senderes desbroçades, pedregals travessats, entortillades fortuïtes, suades obligades, sofriment (cadascú hi fica la seva salsa!), més pujada salvatge, paisatge made in El Port, i tot un munt de sensacions que hem viscut els 200 participants a la cursa abans d'arribar a la Coscollosa. A partir d'allí (ja havien avisat els experts) es decidia tot. Una baixada molt exigent i d'uns 9 km (o més) per tornar a Xerta per sender, pista, asfalt i via verda; on les forces et podien jugar una mala passada.
Des de la meva òptica el final se m'ha etern i l'he sofrit molt. En els últims 2 km he vist com hem despenjava de 3 rivals i no podia entrar en el pronostic de top 10 que havia fet el mestre ilercavó. Una llàstima però jo ho he donat tot, i els que han acabat davant meu han sigut més forts.

Felicitats a tots/es els/les participants de la cursa.

Salut i cames!
By Roger(published by Joan)

dimecres, 9 d’abril del 2008

CURSA DE LES FONTS DE XERTA. VERSIÓ 2.0


Em truca Jotabe i em pregunta: vols anar a provar la cursa de Xerta nooi!!

Li contesto: d'acord escarboot!!

Ja m'havia avisat lo Kiko, escrit del blog de dilluns 31 de març, "que és un recorregut molt dur". Doncs, avui l'hem anat a provar i efectivament és llarg i dur. M'han sortit 27 km amb 1435 metres de desnivell amb 3 hores 50 minuts. A més, la major part del recorregut és per senders, alguns de nous i currats, bastant tècnics. Les Kabres i los Kavalins xalaran. Això si, els paisatges són bonics i sorprenents. Natros hem trobat un marcatge impecable, segur que no és perdrà ningú el dia de la cursa.

Salut

Ens veiem diumenge


by Joan

Entreno cursa de les Fonts de Xerta

dilluns, 7 d’abril del 2008

II Marxa BTT Almatret


Aquest passat diumenge es va celebrar la II Marxa BTT d’Almatret, organitzada pel nostre company David Duaigües. Josep Benaiges, Joan Farnós i jo varem acudir a la cita. Just arribar varem trobar-nos amb altres membres de la penya ciclista de la Ribera d’Ebre. Poc a poc anaven arribant els bikers, i cada cop veiem més cares conegudes. Amb una ambient immillorable i amb 320 bikers a la sortida varem poder gaudir d’un recorregut molt guapo amb un gran nombre de senderons. Alguns d’aquests senderons tenien alguna part més tècnica, que encara va fer més atractiva la marxa. La marxa contava amb dos possibles circuits; un de 24 kms i un d’uns 44 kms. Voldria felicitar, molt sincerament, a l’organització perquè crec que ha estat una de les marxes més ben organitzades que he vist mai. Es que no hi va faltar res; molts avituallaments, servei de dutxes, un bon esmorzar o dinar, una exhibició biketrial... També voldria felicitar a l’ilercavó Joan Farnós que va quedar el tercer, i ja ens estem acostumant a veure’l davant de tot, lluitant amb els millors. Al final de la cursa varem podem intercanviar algunes sensacions entre els bikers coneguts. I varem poder xerrar amb el nostre company Mariano de Balaguer i amb tot una campiona, també de Balaguer, la Mireia Santesmasses.
by Santi

divendres, 4 d’abril del 2008

RUTA BTT ARNES-BESET

Dia 2 d'abril. En un principi havíem de fer una ruta btt per la serra de Prades amb varis "ilergets", però com al final solament va poder venir lo Mariano de Balaguer decidim canviar de plan i anar a fer una ruta pel Port tots dos solets. Total 54 km 975 m. desnivell.


Crònica al blog curtiment biker

BTT Arnes, Estrets,LesValls, Beseit. Vallderoures, Cretes,Arnes
by Joan

BTT PER LA SERRA DE CARDÓ


Dia 1 d'abril. Desprès de parlar per telèfon amb el Kiko acordem fer un recorregut Btt. Així doncs, negociem fer una ruta per la serra de Cardó. És tracta d'una volta molt recomanable amb una 1ª part dura i tècnica, una 2ona part, la de descens, xaladora i una última part de retorn per carretera.

Quedem a Tivenys a les 5:30 de la tarde. També ha vingut lo David de la Seu d'Urgell, company nostre de feina. Tots tres ens equipem de ciclistes i ajustem los pulsòmetres. El recorregut comença al poble per unes rampes considerables on de seguida pugen els batecs cardíacs fins al llindar de la resistència aeròbica (ritme de conversa amb certa dificultat). Aquest ritme el mantenim fins al coll del Murtero per una camí molt pedregós. Iniciem la llarga baixada, més relaxats de batecs per una pista plena de forats i pedres fins el balneari de Cardó, passem de llarg i continuem per la carretera de Rasquera fins que trenquem a l'esquerra (abans d'arribar al km 6) pel camí de Comanegra, sempre avall fins a Benifallet; bé, hi ha un parell de repetxons curs.

De Benifallet retornem a Tivenys per la carretera asfaltada del coll de Som a tota pastilla.

Total 35 km 915 metres de desnivell.

Fotos

by Joan

dimarts, 1 d’abril del 2008

Esquí(de muntanya no!) a Cerler. Fi de temporada

El passat diumenge dia 30-03-08 vam quedar per posar fi a una temporada d'esquí a la vall de benasque ja que les condicions climatólogiques i l'estat de les pistes la feien molt recomanable. Així doncs després d'unes nevades intermitents durant 2 semanes als pirineus i de temperatures baixes a totes les cotes, vam decidir aventruan's a una esquiada que en altres condicions no haguessim fet.
Pablo, Pedro, Lorena i Roger(ilercavó) ens vam plantar a Cerler a les 10.10 del matí. A les 10.30 comensem a esquiar a la cota 2000 amb una T=4 ºC(es va mantenir durant el dia) i amb una presencia dubtosa de núvols(que van portar algo de neu) i que dificultaven la visibilitat a cotes altes.
La neu doncs era molt pesada(humida) amb gruixos de 30 a 150 cm i vam optar per esquiar a cotes altes durant tot el dia per evitar lesions i caigudes inoportunes(servidor es va fotre una ostia considerable en un tram aparentment fàcil degut al estat de la neu). Tot i la millor qualitat de la neu a partir de 2200 m, la visibilitat era molt limitada i fins i tot feia perdre la noció d'equilibri quan estaves parat al veure't envoltat de blanc i no tenir absolutament cap referéncia.
El nivell dels esquiadors era acceptable i vam decidir fer l'itinerari black en busca de la millor neu i evitant les massificacions. Vam fer quasi be totes les negres disponibles amb molt poca visibilitat i amb neu bastant pesada(experiencia nova) que et feia rendir al màxim a nivell físic i psíquic.
A les 12.30 vam parar a dinar, quan jo ja feia mitja hora que descansava recuperant-me de la caiguda. Vam seguir esquiant fins les 16 h per tota l'estació, baixant fins a Ampriu en 2 ocasions, i tornant a Cerler amb el telecadires per evitar la baixada de 500 m de desnivell que ens separava i en que la neu ens va fer desistir(tot i que la majoria la baixaven).
Acumulant doncs varios kilòmetres de baixada i esforç màxim que van fer d'aquesta esquiada una experiéncia molt positiva. Espero l'any que be introduïm en l'esquí de muntanya i cercar noves sencacions que segurament maproparan més a la muntanya.
les fotos a http://picasaweb.google.com/ilercavojoan/EsquiadaCerler300308
DADES D'INTERES:
Preu Forfait 1 dia(amb carnet jove): 33 e
Climatologia,estat de la neu i perill d'allaus: http://www.meteocat.com/marcs/marc_prediccio.html http://www.barrabes.com/eltiempo/portada.asp (cal registrar-se)
By Roger

Travessía Móra d'Ebre-Caro-Móra d'Ebre (18-19 de Març)

Després d'un estira i arronsa Roger em convenç de fer una ruta pels Ports. Ell proposa el Caro i jo fer un tros de la franja d'Aragó, ens preparem els recorreguts a mà alçada i ens surt una cosa semblant a aquesta:
Móra d'Ebre - Pinell de Brai (per Quatre Camins) - Prat de Compte (Carretera) - Horta de Sant Joan (per Via Verda) - GR-7 direcció Caro (per la Franqueta) - Caro - Beceite - Valderrobles - Cretas - Lledó - Horta de Sant Joan - Bot - Gandesa - Corbera d'Ebre - Móra d'Ebre (per la Picossa)

Dia 1 (L'anada)

Sortim quasi-puntuals a les 7:20 de Móra d'Ebre direcció Quatre Camins per poder arribar al Pinell de Brai i enganxar-nos a la Via Verda fins a Horta de Sant Joan. Veiem molts camins que convergeixen (o divergeixen) cap a direccions que desconeixem, segueixo la intuïció de Roger fins que aconseguim arribar a la pista "oficial" i encarar cap al Pinell de Brai.





Arribem al Pinell de Brai, creuem el poble per arribar fins a la carretera que va direcció a Prat de Compte, una mica abans d'arribar-hi topem amb el nostre inici de la Via Verda. Creuant túnels i bons paisatges ens aturem al mig de la via per al primer avituallament. A partir d'aquí fins a Horta de Sant Joan(542m) on deixarem la Via Verda i seguirem per la carretera per arribar al poble on fem el segon avituallament.

Busquem la pista que ens duu fins a l'area recreativa de la Franqueta. Agafem una pista amb bon desnivell que ens durà a un corriol que enllaça amb el GR-7 (Paüls-Caro). Agafem direcció errònia que ens farà perdre uns 45 minuts, corregim i, aquesta vegada sí, cap al Caro. Arribem al refugi de Caro a les 15:45 després d'unes bones panoràmiques i mirades bovines marcant territori , descans, enfilem cap al Caro(1447m). Tornem al refugi(1090m) a passar temps i descansar.

by Xavi

Dia 2 (La tornada)
Ens aixequem a les 06:40 després d'haver sonat el despertador uns quants cops. Esmorzem i a les 07.15 ja estem pedalant camí de Beseït. Encarem doncs la baixada en direcció cova avellanes i és allí on sofrim el primer imprevist del dia. Sevidor te una caiguda imprevista i Xavi ràpidament repara la roda pinxada mentre jo hem recupero del vuelo que m'he cascat.
Continuem doncs direcció la Font del Teix per la pista de Fredes(fins aquell moment hem planejat i baixat bastant) i comensem a pujar al primer collet del dia. Son les 9h ja i estemen una intersecció de camins on ens indica que Fredes està a 11 km. Consultem la ressenya(que està equivocada) i ens diu que hem de girar a la dreta. Fem cap a un xaletet que ens sembla que es el refugi de Font Ferrera(i que a posteriori hem deduït que era la Casa del Rei),pero la seva orientació no es correspon amb el mapa de la ressenya i lamentablement és l'única zona que no apareixia al mapa auxiliar que portavem. Així doncs sorgeixen els dubtes i no es fins les 10h on descuadrats el Xavi decideix trucar al refugi. Ens informen que el punt on hem d'agafar la desviació cap a Beseït és mes endavant i on Fredes ens queda a 7,5 km. Resignats pel temps perdut seguim endavant ja ara ben orientats i un altre cop ubicats en la zona que el nostre mapa cartografia.
Pujem fins al coll de l'encreuament del corral d'Urquisso(1218 m)i ens desviem a la dreta cap a Beseït(579 m), a 15 km, portant ja uns 30 km. Una forta baixada ens porta cap al riu matarranya i després a Beseït passant per uns paratjes dignes de ser observats i escalats.Portem 45 km i continuem fins a Vall de Roures pel pantà de la Pena(12 km) i arribem a les 12 h.
Decidim fer una parada técnica i repostar la màquina. Intercambiem impressions sobre l'estat físic dels dos i decidim continuar amb el pla inicial d'anar cap a Cretes i Lledó abans d'arribar a Horta. A les 12:30 agafem les bicletes i seguim direcció Cretes per uns camins obvis(8 km). Allí decidim encarar Lledó per carretera(7 km) i després cap a Horta per les rutesverdes de la Terra Alta (5 km).Son les 13.55 i veiem que estem recuperant el temps perdut i seguim cap a Bot pel convent de Sant Salvador i les Olles(11,5 km). A Bot agafem 1km de carretera i agafem el camí dels ginebrals que ens porta a Gandesa(9 km) pujant un collet a 415m. De Gandesa fins a Corbera per uns camins(4 km), seguint la intuïció,i allí parem per negociar l'arribada a Mora. Som concients que ja no cal reservar forçes i decidim passar per la roca del Pebre i la vall de la Torre, creuar el riu sec, la nacional i encarar la vall de lladres i el camí del trempat per pujar a la Picossa(498 m) en bicileta(carregant-la obviament) i culminar de manera patriota la nostra aventura.
Baixem fins a Sant Jeroni i encarem per les solanes fins a Mora d'Ebre(20 km). Son les 17.50 i l'aventura s'ha acabat.


Dades d'interes:

-240 km aprox(no duiem conta km)

-3500 m aprox de desnivell positiu acumulat(no duiem gps)

-Més fotografies

-Tlfn refugi Caro 977267128




Au curtits! Ja en teniu una altra per nar a fer!

Salut!By Roger